x
Få et uforpligtende tilbud

Send os en forespørgsel

Eller kontakt os på mail eller telefon:

350+ kunder

Uforpligtende møde

Ingen lange bindinger

Bureau med topkarakter på Trustpilot

Send forespørgsel ny

Vi vender tilbage indenfor 12 timer

350+ Kunder i hele landet

100% ejerskab og ingen bindinger

x
Lukket

Er WordPress et sikkert CMS?

WordPress er et yderst populært CMS, der leverer hjemmesider til næsten 30 % af internettet. Men er det sikkert?

Er WordPress sikkert?

Det korte svar er: Ja. WordPress hører til de absolut mest sikre CMS, du kan vælge iblandt. Men da WordPress næsten leverer CMS til 30 % af alle hjemmesider, er det qua dets popularitet også et oplagt mål for hackere og malware.

Pudsigt nok er det netop WordPress’ popularitet, der gør det til en af de mest sikre platforme at bygge sin nye hjemmeside i. Fordi systemet er baseret på open-source, gemmer der sig et enormt netværk af udviklere i det internationale WordPress community, og næsten samme øjeblik en sikkerhedshul opdages, udvikles der et patch, som lukker det.

Det paradoksale er, at det øjeblik du læser om en potentiel sikkerhedsfejl eller trussel til systemet, er der i mange tilfælde allerede udviklet en løsning, som lukker for angrebsforsøg.

Ofte opstår der muligheder for at forsøge at hacke eller indsende koder med onde intentioner, fordi WordPress er et hjemmesidesystem, der er sammensat af delkomponenter, de såkaldte plugins.

Hvor WordPress skal betragtes som en basisinstallation, skal plugin ses som udvidelsesmuligheder, der giver systemet et af sine helt store fordele, nemlig stor fleksibilitet i form af let tilknytning af nye funktioner.

Men ved sammenkoblingen mellem systemet og et nyt komponent, sker der også en sammensmeltning mellem kildekoder og adgang til netop basissystemet og de oplysninger, som findes der. Langt størstedelen af de WordPress installationsmuligheder der eksisterer er dog sikre – hvis blot du opdaterer dem.

Hvis WordPress er så sikkert, hvorfor bliver det så stadig hacket?

WordPress er et sikkert system, når det – ligesom alle andre digitale produkter – holdes opdateret.

Når et WordPress website bliver hacket, skyldes det typisk, det ikke er blevet opdateret, så selve WordPress versionen, altså kernesoftwaren, er er af en ældre version.

Det kan dog også skyldes manglende opdatering i de mange plugins, der er en del af WordPress’ økosystem. Alle dele og komponenter er en del af samme system, og opdaterer du ikke dine plugins, kan de dermed udgøre en sikkerhedsrisiko.

Desuden kan det også være tilfældet, det er det anvendte tema, der har sikkerhedshuller. Særligt de mange gratis temaer har risiko for at indeholde fejl og mangler – ligesom der ikke er nogen garanti for, de bliver vedligeholdt med løbende opdateringer. Det er desværre prisen for et gratis produkt.

Overordnet set bør du dog ikke være bekymret for sikkerhed, hvis du husker at opdatere din WordPress version og dine plugins. Husk i øvrigt at gennemgå din liste over plugins fra tid til anden for at kontrollere, om de er opdateret og i brug. Har du installeret plugins, der ikke er i brug, så afinstaller dem igen og opnå bedre performance og et mere sikkert hjemmesidemiljø.

Hvis du ønsker at forstærke sikkerheden omkring din hjemmeside, kan du læse mere her og få gode råd til høj sikkerhed i WordPress