x
Få et uforpligtende tilbud

Send os en forespørgsel

Eller kontakt os på mail eller telefon:

350+ kunder

Uforpligtende møde

Ingen lange bindinger

Bureau med topkarakter på Trustpilot

Send forespørgsel ny

Vi vender tilbage indenfor 12 timer

350+ Kunder i hele landet

100% ejerskab og ingen bindinger

x
Lukket

Pagespeed optimering

Pagespeed optimering kan oversættes til optimeringsarbejde af din hjemmesides eller webshops hastighed.

Hastighed har aldrig været vigtigere

Pagespeed optimering kan oversættes til optimeringsarbejde af din hjemmesides eller webshops indlæsningshastighed.

Loadhastighed er et vigtigt område, som både påvirker dine brugeres oplevelse af dit website samt din placering i søgemaskinen, da Google vægter hurtige websites højt. Det offentliggjorde de i marts 2017, hvor hastighed officielt blev et konkurrenceparameter inden for søgemaskineoptimering.

Pagespeed er dermed blevet en langt større del af de mange faktorer, der spiller ind på din endegyldige placering i Google. Årsagen er, søgemaskinen ønsker at give dens brugere positive oplevelser og størst mulig brugervenlighed – og det får man desværre ikke ved at tilgå et langsomt webunivers, tværtimod. Som brugere forventer vi hurtigt svar på vores søgninger – underordnet om vi søger fra desktop eller mobil. Vi vil have svar, og det skal være øjeblikkeligt.

Hvad kan sænke indlæsningstiden?

Det er ofte de samme syndere, der koster indlæsningstid. Derfor kan du med fordel undersøge:

Din webhosting: Lidt groft sagt, får man, hvad man betaler for. Billigere webhosting kan være den helt rette løsning for mindre hjemmesider, men kan også være skyld i, der går længere tid, når din side skal gengives hos brugeren.

For store billeder: Billeder i høj opløsning er tunge filer, der dræner din indlæsningstid. Ofte er det ganske formålsløst at anvende tunge billeder, da de skal tilpasses mindre områder på hjemmesiden, og derfor skaleres ned i størrelse. Ligeledes kan billederne reduceres, så de ikke fylder så meget. Alene dette giver typisk øjeblikkelige resultater for hastigheden.

Eksterne medier: Skal din side indlæse en video fra en anden server, kan det have negativ effekt på din pagespeed.  Derfor kan du med fordel placere dem på egen server og spare tid.

Widgets og design: Er din hjemmeside udviklet med et flot, fængende og effektfuldt tema? Så kan det gå ud over hastigheden. Komplicererede elementer og særligt brugen af Flash kan dræne hastigheden.

Overflødig kode: Ustruktureret kildekode kan forårsage ineffektive pagespeed-resultater. Overflødig kode bør fjernes og større filer bør komprimeres.

 

Hvordan udfører man pagespeed optimering?

Når Google præsenterer dig for en hjemmeside, henter den først alt indhold fra en server. Her henter browseren billeder, tekst, HTML kode, CSS kode, scripts, videoer, databaser og meget mere. Vores internetforbindelser er heldigvis blevet bedre med tiden, men visse sider er stadig meget tunge – særligt hvis der skal indlæses store filer og rodet kildekode eller hvis siden skal hentes fra mobilnetværk.

Essensen af pagespeed optimering består derfor af at optimere din hjemmeside eller webshop ved at komprimere og minimere de mange filer og kodestykker, der tilsammen udgør websitet.  Er du en større forretning med mange besøg, bør du muligvis også investere i en dedikeret server, men for de fleste vil almindelig optimering af loadhastighed være tilstrækkeligt til at give bedre brugeroplevelser og derved opnå bedre placeringer i søgemaskinen.

Når vi pagespeed optimerer, tester vi din hjemmeside eller webshop med Googles eget værktøj, som angiver siden en samlet score efter at have målt sidens indhold og tekniske sammensætning. Vi bruger desuden flere måleværktøjer, som angiver den specifikke indlæsningstid og påpeger elementer, der er ressourcetunge.  Alt sammen så vi ved, præcis hvor vi skal sætte ind, så vi opnår de bedste resultater for din forretning.

Din online succes er et spørgsmål om sekunder

Selvom et par sekunder ikke lyder af meget, er der en verden til forskel fra et website, der loader på 1 sekund og et website, der loader på 3 sekunder.

Førstnævnte får lettere ved at fastholde kunder og blive synlig i søgemaskinen, mens sidstnævnte risikerer at miste kunder, der klikker bort fra hjemmesiden, fordi de forventer højere hastigheder. Ligeledes ser søgemaskinen de langsommere indlæsningstider, hvilket får negativ effekt på placeringen.

Få professionel optimering af loadhastighed hos StepUp Media og indhent de altafgørende sekunder til din fordel.

Kontakt os og hør mere.