x
Få et uforpligtende tilbud

Send os en forespørgsel

Eller kontakt os på mail eller telefon:

350+ kunder

Uforpligtende møde

Ingen lange bindinger

Bureau med topkarakter på Trustpilot

Send forespørgsel ny

Vi vender tilbage indenfor 12 timer

350+ Kunder i hele landet

100% ejerskab og ingen bindinger

x
Lukket

Har du set beskeden “Ikke sikker”, eller en hængelås med et kryds eller streg over, når du har besøgt en hjemmeside? Det er én af grundende til du bør have opsat et SSL certifikat på dit website.

Sådan kan du se forskel på en sikker og en usikker forbindelse

I hhv. Google Chrome browseren (øverst) og Mozilla Firefox (nederst)

√ En sikker forbindelse

÷ Ikke en sikker forbindelse

Et aktivt signal

Tidligere ville de forskellige browsere som f.eks. Google Chrome og Mozilla Firefox intet vise, hvis forbindelsen ikke var sikker. Men det er nu lavet om.

Idag får brugeren en besked om at de ikke befinder sig på en sikker forbindelse. Der er ingen sikkerhedsmæssig forskel, men netop denne besked kan gøre ondt på dit website, eller din webshop.

Den kan nemlig hurtigt skræmme folk, selvom det altså er præcis det samme som før. Der hvor det er særligt kritisk, er når brugerne skal afgive private informationer. Her er det et must med en sikker forbindelse. Bliver brugerne skræmt, så forsvinder de væk fra dit site, og går til den nærmeste konkurrent som har en sikker forbindelse.

SSL har betydning for optimeringen

Når Google skal vurdere hvor godt din hjemmeside skal placeres i deres søgeresultater, indgår mere end 200 variabler i algoritmen. SSL er en af dem, ligesom teksten er det, title, description og pagespeed er det.

Hvor stor en del af algoritmen SSL udgør, er der ingen udover Google der ved, men vi kan bestemt se det gør en forskel. Vi har oplevet kunder få markant bedre placeringer, efter deres site har fået SSL certifikat.

SSL er et krav for Google Shopping Ads

Vil du køre Shopping Ads på Googles platform, så er det i dag et krav at din shop har SSL. Ellers vil annoncerne blive afvist.

Sådan får du et SSL certifikat

Der findes forskellige typer af certifikater, men fælles for dem alle er at man køber sig til et certifikat, og installerer dette på sin server/host.

Flere store firmaer er dog gået sammen i fællesskabet Let’s Encrypt, for at udbrede brugen af SSL. Dette gør de ved at bruge et ganske simpelt trick – gratis SSL certifikater. Dette kan ofte opsættes på langt de fleste hjemmesider, forholdsvist nemt.

Hvilke typer SSL certifikater findes der?

Som nævnt findes der flere forskellige typer af certifikater:

DV – Domain Validated

Dette certifikat kræver blot en email tilknyttet det domæne man ønsker at verificere. Det er hurtigt at sætte op, og giver en basal beskyttelse. Dette tæller f.eks. Let’s Encrypt certifikatet.

EV – Extended Validated

Dette certifikat er dyrere end de ovenstående, men giver til gengæld også højeste sikkerhed. Det er bl.a. med denne at du kan få den velkendte grønne addressebar, med firmanavnet i, f.eks. ligesom Elgiganten har. Dette kræver både telefonopkald og underskrift som godkendelse.

OV – Organization Validated

Dette certifikat koster lidt mere at bruge, end DV certifikatet. Det kræver også lidt mere i forhold til godkendelse, da det er selve firmaet som godkendes, via telefonsamtale.

Wildcard certifikat

Skal du bruge SSL på et eller flere underdomæner til din hjemmeside, så skal du have et wildcard certifikat. Bemærk at det kun er DV og OV certifikater der fås med wildcard.

Hvilket SSL certifikat skal jeg vælge?

Er du på udkig efter et billigt certifikat, kommer du rigtig langt med et DV certifikat. Din side bliver nu set som sikker, både for brugere og for søgemaskiner.

Med et EV certifikat har du mulighed for at skabe endnu mere trust, ved at firmanavnet fremhæves. Det kan være ganske givende, især på en shop, eller andre steder hvor der skal gives betalingsoplysninger eller lignende, eller hvis man har et stærkt brand.

Skal vi hjælpe dig videre?

Hos StepUp Media har vi hjulpet mange kunder med at opsætte SSL på deres websites og shops. Vi hjælper også gerne dig.

Kontakt os i dag, og hør mere om hvad vi kan gøre for dig.