x
Få et uforpligtende tilbud

Send os en forespørgsel

Eller kontakt os på mail eller telefon:

350+ kunder

Uforpligtende møde

Ingen lange bindinger

Bureau med topkarakter på Trustpilot

Send forespørgsel ny

Vi vender tilbage indenfor 12 timer

350+ Kunder i hele landet

100% ejerskab og ingen bindinger

x
Lukket

Er WordPress gratis?

Ja. WordPress er et system, der bygger på open source konceptet, altså idéen om, at programmet og koden skal være frit tilgængeligt for alle, så personer med interesse kan udvikle systemet eller udvikle temaer, plugins m.m.

Gratis design

En af de store fordele ved at anvende WordPress som CMS, er de mange grafiske og funktionsmæssige muligheder. WordPress er let at konfigurere, hvis du ønsker at installere en helt ny template – altså et helt nyt design. De såkaldte templates og themes findes både som gratis versioner og i udgaver, der kræver et engangsbeløb til en licens. Forskellen på et gratis og betalt design er ofte, at den betalte løsning har et mere professionelt udseende, ligesom det typisk er muligt at vælge blandt forskellige variationer af det samme indkøbte design – dvs. vælge design hvor stilen er den samme, men hvor der f.eks. er gjort brug af forskellig menu-placering, hvor footeren ser anderledes ud eller hvor forsiden varierer mellem fokus på portfolio, produkter, personale etc.

Derudover er der typisk en forskel i tilpasningsgraden mellem det gratis og det betalte design. En gratis version kan ikke altid redigeres på alle områder, mens en købt udgave kan redigeres ned i mindste detalje, så alle områder er til at tilpasse.

Bemærk desuden, flere betalte design kommer som pakkeløsninger, hvor der samtidig medfølger licens til særligt gode redigeringsprogrammer, slidere (billedkarrusel) etc.

Frit tilgængelig funktionalitet

Foruden en verden af design, giver det store WordPress bagland dig mulighed for at finde og installere de plugins, din hjemmeside har behov for. Nøjagtigt som det er tilfældet for templates, findes der både gratis plugins og betalte udgaver.

De betalte plugins har ofte support og flere funktioner, mens de gratis dækker mere basale behov. Du kan dog sagtens finde gratis plugins, der løser dine behov på fornem vis.

Gratis webhosting?

På wordpress.com kan du få din helt egen hjemmeside i løbet af få minutter. Denne side tildeles dog en lang og uprofessionel URL-adresse, ligesom dit indhold reelt set er ejet af WordPress, der også kan reklamere på din side og kun stiller et fåtal af udvidelsesmuligheder som grafiske temaer og plugins til rådighed. Derfor vælger mange helt naturligt at downloade WordPress og installere det på eget webhotel.

Det betyder, at selvom WordPress systemet er ganske gratis, så opstår der udgifter til domænenavn og webhosting. Ligeledes skal man naturligvis betale, hvis man ønsker at få udviklet særligt design eller funktionalitet hos en freelancer eller et webbureau.