x
Få et uforpligtende tilbud

Send os en forespørgsel

Eller kontakt os på mail eller telefon:

350+ kunder

Uforpligtende møde

Ingen lange bindinger

Bureau med topkarakter på Trustpilot

Send forespørgsel ny

Vi vender tilbage indenfor 12 timer

350+ Kunder i hele landet

100% ejerskab og ingen bindinger

x
Lukket

Hvad skal jeg vide om plugins til WordPress?

En af de ting, som kendetegner WordPress, er systemets opbygning omkring plugins. Et plugin er et modul, som du kan finde og installere via backend i WordPress – altså dit administrationsområde.

Dermed får du let adgang til den funktion, du eller din forretning har behov for. Risikoen ved plugins er dog, at du ikke installerer med kritisk blik for de enkelte plugin, installerer overdrevet og glemmer den løbende opdatering. Læs mere om plugins herunder.

 

Plugins gør det nemt at tilføje funktioner

Der findes plugins til næsten alt, hvormed du kan tilføre den funktionalitet, du leder efter. Nogle af de mest kendte plugins til WordPress er Yoast SEO (til søgemaskineoptimering), Wordfence (til sikkerhed), Formidable (til oprettelse af kontaktformularer) og så naturligvis både WooCommerce (E-handelssystem) samt pagebuildere som Elementor o.l.

Denne type plugins gør det let for sidens administrator at tilføje den rette funktion til websitet – uden at skulle have forstand på at programmere.

Der findes ofte helt gratis versioner og muligheden for at installere et plugin sikrer tilgængelighed, hvilket er den helt store fordel. Du kan nemlig få det, som du vil.

 

Pas på med for mange plugins – også de inaktive!

Lad os først slå fast: Der findes rigtig mange gode plugins, som er nødvendige for de fleste, for at drive websitet effektivt. Men tænk gerne på ordsproget for mange kokke fordærver maden, hvilket også kan formuleres som for mange plugins fordærver websitet.

Årsagen til at plugins kan blive en hæmsko for dit website, er, at de kan gøre sitet langsommere og mere usikkert.

Husk på! Plugins tilføjer ekstra CSS- og HTML-kode samt eget JavaScript, når du installerer dem. Nogle plugins vil fylde ganske lidt plads og tjene et simpelt formål, mens andre er store og derfor også tilfører store portioner af ny kode.

Det kan gøre det langsommere at bruge din hjemmeside (både i frontend og backend), hvormed indlæsningstiden kan påvirke din SEO negativt og frustrere dine brugere. Faktisk kan nogle plugins endda få dit website til at gå i sort, hvis der er kompatibilitetsproblemer!

Desuden skal du være opmærksom på, at den ekstra mængde kode åbner for potentielle sikkerhedshuller – særligt hvis de ikke opdateres! Opdatering foregår manuelt fra backend, og skal foretages løbende.

 

Løsningen: Tænk over dine behov, vær kritisk og husk løbende opdateringer

Er løsningen mon ikke bare at holde sig helt fra plugins? Nej, det ville være synd. For plugins kan være en god hjælp, når de bruges hensigtsmæssigt.

Løsningen er derfor:

  1. Husk at tænke over, hvad du har brug for: Det kan være fristende at installere et plugin, når du tror, du har fundet det rette. Men nogle plugins er meget store og kan derfor sløve. F.eks. er Jetpack ofte anbefalet, men er et kæmpe plugin, som bl.a. har til formål at tracke brugere, hvilket du sikkert allerede bruger Google Analytics til. Dermed opstår der en sløvende teknisk redundans.
  2. Vær kritisk, når du installerer et nyt plugin: Se på antallet af installationer, rating fra andre brugere og datoen for dit plugins seneste opdatering. Du kan se alle disse data i backend, når du søger og udvælger dine plugins. Vælg populære plugins, der er opdateret for nyligt.
  3. Husk at holde dine plugins opdaterede: Det er rugbrødsarbejde, men det er nødvendigt at holde dine plugins opdateret, hvis du ønsker et velfungerende og sikkert website. Dette gøres fra backend fra din plugin-oversigt.
  4. Ryd op: Mange vil opleve, at deres WordPress tema har adskillige plugins installeret, som de ikke kender. Mange oplever derudover, at de løbende får installeret plugins, som ender med at blive deaktiverede og gjort inaktive, fordi de erstattes eller ikke bruges mere.

Men! alle disse plugins sløver og kan skabe sikkerhedsproblemer. Derfor skal du rydde op løbende og kun beholde dem, du aktivt bruger.

 

Leder du efter en ny hjemmeside og vil have den bygget ordentligt fra start?

For at undgå problemer med plugins, der sløver, skaber sikkerhedshuller eller får systemet til at bryde sammen, udvikler vi hos StepUp Media din nye WordPress Hjemmeside med brug af de nødvendige plugins, som skal bruges til kravspecifikationen.

Dertil udvikler vi ofte i eget tema for at undgå fyldkode og kodestumper, som kan sløve websitet. Bemærk at vi også tilbyder support, hvormed vi også hjælper med opdateringer, backup etc. efter du har fået overdraget din nye hjemmeside.

Du er altid velkommen til at kontakte os for at høre mere eller for at få efterset dit eksisterende website for brugen af plugins, temaer etc.