x
Få et uforpligtende tilbud

Send os en forespørgsel

Eller kontakt os på mail eller telefon:

350+ kunder

Uforpligtende møde

Ingen lange bindinger

Bureau med topkarakter på Trustpilot

Send forespørgsel ny

Vi vender tilbage indenfor 12 timer 👍

4,9 - Fremragende på trustpilot

350+ Kunder i hele landet

100% ejerskab og ingen bindinger

x
Lukket

Er WordPress hurtig?

WordPress er et hurtigt system, der dog kan tilpasses, så det bliver endnu hurtigere. Når du installerer WordPress basisinstallationen, får du som udgangspunkt en hjemmeside uden unødvendigt fyld – hvis man ser bort fra demoindhold.

Selvom systemet er relativt hurtigt, kan det dog optimeres, så du får endnu bedre indlæsningstider. Det er vigtigt med en hurtig loadtid, da det kan føre til flere salg, fordi du giver dine kunder en god brugeroplevelse, når de befinder sig på en hjemmeside uden ventetid. Kunder i dag forventer en hurtig hjemmeside, hvis ikke klikker de ofte videre til en konkurrent i håb om at undgå ventetid og irritationer deraf.

Bemærk desuden at Google vægter hastighed, når søgemaskinen tildeler placeringer i resultatoversigten. Det betyder ikke, du får en magisk førsteplads ved at være hurtigst, men det er et positivt signal, der tæller i den samlede vurdering af din hjemmesides relevans.

Hvis du vil undersøge hvor hurtig (eller langsom) din hjemmeside eller webshop er, kan du undersøge hastigheden med Google eget værktøj Pagespeed eller ved at teste dine indlæsningstider på Pingdom.

Husk også, at vi hos StepUp Media tilbyder hastighedsoptimering af WordPress, hvis du ikke selv er sikker på, hvordan du sætter turbo på dit website.

Sådan gør du WordPress hurtigere

Uanset hvad dine test viser på Google Pagespeed eller Pingdom, er der en række områder, alle hjemmesider generelt vil opnå bedre loadtid ved at optimere.

Komprimer billeder

Hvis du ønsker at vinde tid på din loadtime, er det oplagt at starte med at komprimere dine billeder. Når en bruger skal indlæse din hjemmeside, skal alt indhold hentes fra en server. Skal denne server overføre store billedfiler, går der ganske enkelt længere tid. Du kan med fordel komprimere billederne og uploade dem igen manuelt – eller installere et plugin til samme formål. Billederne komprimeres i størrelse og opløsning, men kvalitetsforskellen er på ingen måde skræmmende. Det er dog skræmmende, hvor meget du kan få ud af dette relativt enkle indgreb.

Brug et cache-plugin

Et cache-plugin gør, at en person, der en gang tidligere har indlæst din hjemmeside, får det indlæst betydeligt hurtigere næste gang, fordi computeren husker fra seneste besøg. Der findes mange plugins, der kan løse denne opgave – f.eks. WP Rocket, Cache Enabler, WP Super Cache, W3 Total Cache og mange flere.

Ryd op i din database

Vidste du, at hver gang du redigerer i indhold eller opretter nyt, så gemmer din database de tidligere versioner? Med et plugin kan du let rydde op i din database, så der ikke ligger mange versioner af samme indhold samt gamle kladder.

Anvend f.eks. WP-Optimize eller Advanced Database Cleaner.

Trim dine plugins

Der findes en verden af gode plugins til WordPress, vi har selv givet eksempler på dem, men der er ingen grund til at installere noget, hvis ikke det tjener et formål. Jo flere plugins du installerer, jo mere kode og indhold genererer du – og det skal også indlæses. Du kommer naturligvis ikke uden om at anvende plugins, men sørg for kun at beholde de aktive og afinstallere alt det, du ikke bruger.

Bestil bedre webhosting

Din WordPress-løsnings hastighed er afhængig af din webhosting. Ligger dit website på en langsom server, går det ganske enkelt langsommere for brugeren at hente dit indhold.

Typisk er billigere webhosting kendetegnet af, du deler plads med mange andre hjemmesider og ikke har de hurtigste ressourcer til rådighed. Det kan i visse tilfælde være fint, men ønsker du at skrue op for sidens hastighed, kan du med fordel spørge din udbyder, om de kan give en anden anbefaling. Ofte er svaret en dedikeret server, Content Delivery Network eller Cloudflare Hosting