x
Få et uforpligtende tilbud

Send os en forespørgsel

Eller kontakt os på mail eller telefon:

350+ kunder

Uforpligtende møde

Ingen lange bindinger

Bureau med topkarakter på Trustpilot

Send forespørgsel ny

Vi vender tilbage indenfor 12 timer

350+ Kunder i hele landet

100% ejerskab og ingen bindinger

x
Lukket

Er WordPress langsomt?

WordPress er som system ikke langsomt, men kan blive det, efterhånden som du tilknytter tunge medier, flere plugins m.m.

Hvis du oplever, dit WordPress er langsomt, kan det skyldes flere ting.

Langsom server

Er din server langsom, påvirker det den hjemmeside. Det lyder muligvis som en banalitet, da det kan være svært at gennemskue, om man får andet end mere plads, hvis man opgraderer sin webhosting. Billig webhosting kan sagtens være god og det rette valg til mindre hjemmesider, men har man et website med store mængder trafik – og særlige krav til hastigheder – kan du med fordel skifte til et bedre hostingabonnement , hvor du får dit website placeret på en hurtigere server. Du kan sågar investere i en dedikeret server, hvor du ikke deler pladsen med andre hjemmesider eller webshops, hvormed du kan udnytte serverens ressourcer 100 %.

Er du i tvivl om, hvorvidt din server og hostingplan er tilstrækkelig? Kontakt din udbyders kundeservice og spørg ind til de forhold, der er tilknyttet dit abonnement.

Tunge filer

Hvis du oplever, der går lang tid, når din hjemmesider skal indlæses, kan problemet være forårsaget af store filer. Når en browser skal gengive din hjemmeside hos en bruger, skal den først hente filer og indhold fra en server. Er dine billeder i meget høj opløsning og fylder flere megabyte, går der helt logisk længere tid, før serveren har sendt filerne. Det samme er tilfældet, hvis du har videomateriale liggende lokalt eller hvis du anvender tunge scripts, der skal indlæses.

Ofte er det problemer med billeder, der gør siden langsom. Heldigvis kan du komprimere dine billeder og uploade dem på ny, så de ikke er så ressourcetunge. Der findes også flere plugins til WordPress, der automatisk komprimerer dine billedfiler, så du opnår bedre hastigheder.

Du behøver ikke være nervøs for, at kvaliteten bliver dårlig, da det er svært at se forskellen med det blotte øje. Er du fotograf, galleriejer eller andet, hvor du skal fremvise professionelle billeder i knivskarp kvalitet, er billedkomprimering naturligvis ikke svaret, men for de fleste andre er det en god og bredt anvendt løsning.

For mange plugins

Mange oplever, WordPress bliver gradvist langsommere i takt med, der installeres flere og flere plugins. Plugins er et fantastisk redskab, men sørg for kun at bruge de nødvendige til din hjemmeside.

Hver gang du tilføjer nye plugins til din hjemmeside, tilføjer du samtidig mere kode, som skal indlæses. Derfor er det en god idé at kontrollere din liste over plugins og sørge for, alle inaktive plugins bliver slettet.

NB! Hvis du er indehaver af en langsom hjemmeside, og er i tvivl om, hvorfor det er tilfældet, kan du tage en test her: https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/?hl=da. Google analyserer din hjemmeside og påpeger herpå indsatsområder, der vil øge hastigheden på dit website.