x
Få et uforpligtende tilbud

Send os en forespørgsel

Eller kontakt os på mail eller telefon:

350+ kunder

Uforpligtende møde

Ingen lange bindinger

Bureau med topkarakter på Trustpilot

Send forespørgsel ny

Vi vender tilbage indenfor 12 timer

350+ Kunder i hele landet

100% ejerskab og ingen bindinger

x
Lukket

Er WordPress sikkert?

Det korte svar er ja. Systemet er i hvert fald helt på niveau med øvrige CMS på markedet. For at holde WordPress sikkert, kræver det dog, du som administrator holder systemet opdateret.

Opdateringer giver bedre sikkerhed

For at WordPress fungerer bedst målt i forholdt til sikkerhed, skal systemet opdateres jævnligt. Den gode nyhed er, at WordPress selv foretager mindre opdateringer automatisk, mens du skal give tilladelse til at installere større versioner. Det betyder dog, at når WordPress udsender mindre patches, der retter sikkerhedsbrister op, så sker det, uden du skal bekymre dig. Det giver systemet en vis grad af sikkerhed, eftersom der løbende tages hånd om potentielle risikoer.

Plugins er ikke farlige

… Hvis du sørger for at opdatere dem. Modsat WordPress kernesoftware, opdaterer plugins typisk ikke sig selv, selvom der findes enkelte undtagelser – blandt andet det populære sikkerhedsplugin Wordfence.

I tilfælde af, at der eksisterer plugins med sikkerhedshuller, kan WordPress eget sikkerhedsteam gennemtvinge opdateringer fra udbyderen. De fleste plugins er dog sikre og velfungerende, hvis du blot opdaterer dem, når der kommer nye versioner.

Når du udvider med nye funktioner fra plugins, kan du med fordel se, hvornår der sidst er udsendt en opdatering til programmet. Se ligeledes efter, om dit plugin har mange downloads og gode anmeldelser, hvilket kan anvendes som et kvalitetsstempel.

Et sikkerhedsplugin minimerer risici

På trods af at være et sikkert system, kan du med fordel ændre loginsti, aktivere to-faktor login, overvåge suspekte IP-adresser, aktivere malware-scanner og firewall m.m. ved brug af et sikkerhedsplugin.

Særligt de betalte sikkerhedsløsninger styrker din sikkerhed med ganske få klik. F.eks. skifter et sikkerhedsplugin din loginsti, så den ikke slutter på den klassiske /wp-admin. Det kan måske lyde ubetydeligt, men det forhindre hackere i at finde din login-side og gennemtrænge den.

Ligeledes holder programmet øje med, om mistænkelige IP-adresser fra lande med en høj grad af IT-kriminalitet færdes omkring dit website.

Det gør det i forvejen sikre WordPress system endnu bedre beskyttet.