faq - Generelle spørgsmål

Er WordPress hurtig?

WordPress er et hurtigt system, der dog kan tilpasses, så det bliver endnu hurtigere. Når du installerer WordPress basisinstallationen, får du som udgangspunkt en hjemmeside uden unødvendigt fyld – hvis man ser bort fra demoindhold.

Selvom systemet er relativt hurtigt, kan det dog optimeres, så du får endnu bedre indlæsningstider. Det er vigtigt med en hurtig loadtid, da det kan føre til flere salg, fordi du giver dine kunder en god brugeroplevelse, når de befinder sig på en hjemmeside uden ventetid. Kunder i dag forventer en hurtig hjemmeside, hvis ikke klikker de ofte videre til en konkurrent i håb om at undgå ventetid og irritationer deraf.

Bemærk desuden at Google vægter hastighed, når søgemaskinen tildeler placeringer i resultatoversigten. Det betyder ikke, du får en magisk førsteplads ved at være hurtigst, men det er et positivt signal, der tæller i den samlede vurdering af din hjemmesides relevans.

Hvis du vil undersøge hvor hurtig (eller langsom) din hjemmeside eller webshop er, kan du undersøge hastigheden med Google eget værktøj Pagespeed eller ved at teste dine indlæsningstider på Pingdom.

Husk også, at vi hos StepUp Media tilbyder hastighedsoptimering af WordPress, hvis du ikke selv er sikker på, hvordan du sætter turbo på dit website.

Hvad koster en WordPress hjemmeside?

Hvis du spørger Google, hvad en WordPress hjemmeside koster, varierer svarene lige fra gratis til mange tusind kroner.

Når du skal have udviklet en WordPress hjemmeside eller WooComerce webshop, kan du vælge blandt hundredvis af freelancere og professionelle webbureauer, der tager alt fra bekymrende lave priser til alt for høje beløb.

De meget lave beløb kan naturligvis skyldes, at man som kunde får en basispakke, hvor hjemmesiden er uden indhold og designet er baseret på en skabelonløsning. Omvendt er de dyrere løsning ofte inklusiv unikt design med en klar visuel identitet, indhold i form af grafik og tekst samt evt. supportaftale.

Overordnet set, kan man dele hjemmesidens pris op i følgende:

WordPress CMS

WordPress er et open source system, hvilket betyder, der er gratis. Det koster ikke en eneste krone at hente WordPress – og der er ligeledes rigeligt med gratis tilkoblingsmuligheder i form af plugins og templates (grafiske skabeloner), hvis man kan nøjes med en standardløsning.

Domænenavn og webhotel

Din hjemmeside skal have et domænenavn og tilknyttes et webhotel, så den kan tilgås online. Webhotellet er hjemmesidens bolig, der ”fysisk” huser dit indhold, mens dit domænenavn er adressen.

Et .dk domæne koster ca. 50 kroner om året, mens et webhotel kan erhverves fra omkring 9 kroner pr. måned til flere tusinde kroner, hvis man har særligt høje krav og behov. Mange vil dog kunne nøjes med et mindre webhotel, hvorfor den samlede udgift til domæne og webhosting ender på omkring 250 kroner årligt – måske endda billigere afhængigt af din udbyders gebyrer og stiftelsesomkostninger.

Totalløsningen

Når man spørger sig selv, hvad en WordPress hjemmeside koster, afhænger svaret af, om man vil udarbejde hjemmesiden selv eller overlade arbejdet til professionelle. Når et bureau udvikler din hjemmeside, får du typisk en løsning, hvor det grafiske format er målrettet din forretning, og hvor alle visuelle elementer guider dine kunder nærmere et mål, du selv har defineret. Ofte er et mål kontakthenvendelse eller salg, men der kan også være download af en e-bog, online booking etc.

Hjemmesidens pris afhænger desuden af ønsket til ekstra funktioner. Det kan være alt fra gallerier med særlig baggrundsopsætninger, kontaktformularer med specifikke indtastningsmuligheder, kundelogin og meget mere.

For at få en pris på din WordPress hjemmeside, bør du nøje notere alle dine ønsker og få udviklet en kravspecifikation med dit webbureau. Med afsæt i denne modtager du et tilbud, du hernæst kan vurdere rimeligheden af.

Er WordPress gratis?

Ja. WordPress er et system, der bygger på open source konceptet, altså idéen om, at programmet og koden skal være frit tilgængeligt for alle, så personer med interesse kan udvikle systemet eller udvikle temaer, plugins m.m.

Er WordPress funktionalitet frit tilgængeligt?

Foruden en verden af design, giver det store WordPress bagland dig mulighed for at finde og installere de plugins, din hjemmeside har behov for. Nøjagtigt som det er tilfældet for templates, findes der både gratis plugins og betalte udgaver.

De betalte plugins har ofte support og flere funktioner, mens de gratis dækker mere basale behov. Du kan dog sagtens finde gratis plugins, der løser dine behov på fornem vis.

Er webhosting gratis?

På wordpress.com kan du få din helt egen hjemmeside i løbet af få minutter. Denne side tildeles dog en lang og uprofessionel URL-adresse, ligesom dit indhold reelt set er ejet af WordPress, der også kan reklamere på din side og kun stiller et fåtal af udvidelsesmuligheder som grafiske temaer og plugins til rådighed. Derfor vælger mange helt naturligt at downloade WordPress og installere det på eget webhotel.

Det betyder, at selvom WordPress systemet er ganske gratis, så opstår der udgifter til domænenavn og webhosting. Ligeledes skal man naturligvis betale, hvis man ønsker at få udviklet særligt design eller funktionalitet hos en freelancer eller et webbureau.

Er WordPress godt til at bruge til Webshop?

Mange anser stadig WordPress som en blog-platform eller et system udelukkende til hjemmesider, men faktisk udgør det også et glimrende valg, hvis du ønsker en webshop.

WordPress webshopsystem kaldes WooCommerce og er – ligesom det almindelige system – brugervenligt og nemt at betjene.

WooCommerce er et gratis plugin til WordPress, der gør det muligt at sælge produkter – både fysiske og digitale.

Selvom der er tale om en plugin-udvidelse, kan systemet alt det, du bør forvente af en moderne webshop. Du kan kontrollere dit lager, holde styr på ordre, oprette rabatkuponer, automatisk udregne moms, opsætte sikre betalingsløsninger og meget mere.

Det bedste er dog, at du kan kombinere alt dette med det store netværk af eksisterende WordPress funktionalitet, hvormed du altså både får adgang til en verden af temaer (du skal dog vælge et, der understøtter WooCommerce) og plugins.

Hvad koster en ny hjemmeside?

Prisen på en ny hjemmeside kan være meget varierende. Det kan gøre det svært for den almindelige kunde at gennemskue, hvad der er en fair pris – og hvad der er både for billigt og for dyrt!

Ikke desto mindre er det vigtigt med en professionel hjemmeside: Den repræsenterer nemlig din forretning og kan øge dine salg og din kundetilgang.

Hvad afgør prisen?

Prisen på en ny hjemmeside afhænger af størrelsen, funktionaliteten og designet.

Størrelse

Skal du have en større og komplet hjemmeside med flere undersider, bliver den dyrere end en hjemmeside med blot en forside og kontaktside.

Funktion

Har du særlige krav til sidens funktionalitet og formål, skal dette også indregnes. Flere funktioner betyder mere tilpasning og dermed højere pris.

Design

Sidst, men ikke mindst, er designet afgørende for prisen. Et simpelt tema kan installeres på en WordPress-løsning for et småbeløb. En professionel hjemmeside, der afspejler din forretnings visuelle identitet og evt. følger en designguide, tager tid at udvikle.

Hvorfor koster nogle hjemmesider 4.000 kr. og andre 40.000 kr.?

En billig skabelon-hjemmeside

Lad os først slå fast, at der ikke er nogle seriøse webbureauer, som tilbyder hjemmesider til 4.000 kr. Dette vil snarere være prisen hos en billig freelancer.

En sådan løsning indebærer typisk en WordPress hjemmeside, der er sat op med et standardtema (en skabelon) og baseret på brug af gratis plugins. Det giver dig en billig hjemmeside, men med en lav grafisk tilpasningsgrad til din virksomhedsprofil, simple funktioner og blot enkel tilpasning til mobil. Samtidig kan standardtemaer gøre hjemmesiden langsom, fordi det indeholder mange unødvendige funktioner. Det skaber ventetid og utålmodige brugere.

Fordelen er, at det kan være en billig start, men husk at kvaliteten næppe signalerer høj professionalisme eller afspejler din reelle forretningsværdi. Det kan din kunde godt gennemskue, hvorfor han muligvis leder videre i sin købsproces.

 

En professionel hjemmeside

Koster din nye hjemmeside derimod 40.000 kr. kan du begynde at have højere forventninger. Her får du et design, som passer til din forretning og dens målgruppe. Måske endda med detaljer som personliggjort videobanner og tilpassede dynamiske elementer. Det øger antallet af konverteringer og kundetilgangen.

Din nye hjemmeside er desuden ofte baseret på skræddersyet udvikling, hvilket minimerer risikoen for fejl og sikkerhedshuller (fra fyldkode fra for mange plugins eller et stort tema). Siden vil desuden være hastighedsoptimeret (hvilket er en vigtig SEO-faktor) og tilpasset til mobilvisning. Sidstnævnte er vigtigt for at give alle kunder en professionel oplevelse – uanset om de finder dig fra deres iPhone, en Samsung tablet eller en klassisk computer.

Samtidig vil du ofte få flere undersider, personliggjorte kontaktformularer, en SEO-klar hjemmeside (klar til søgemaskineoptimering), opsætning af sporing (Google Analytics o.l.) og evt. opsætning af integrationer til eksterne systemer.

Alt i alt sikrer det en topprofessionel hjemmeside, som fremviser din forretning seriøst og giver din kunde en gennemført oplevelse. Det øger dine salg og antallet af henvendelser.

 

Den (for) dyre løsning

En professionel hjemmeside kan sagtens koste +100.000 kr., hvis siden er kompleks og kravsspecifikationen er omfattende.

Men er din hjemmeside meget dyr, på trods af at stille relativt simple krav, bør du bede om en redegørelse for udviklingstimerne. Dernæst kan du få en second opinion andetsteds.

En ny professionel hjemmeside er naturligvis en investering, som skal passe til din forretning. Men du skal selvfølgelig ikke betale for elementer, du ikke har brug for.

 

NB! Bemærk – Den billige løsning kan også blive dyr! Ikke blot i tilfælde af at det hele skal laves om, men også i kraft af nogle af de kontrakter, som desværre stadig ses i branchen. Dette er f.eks. når du får din hjemmeside til en rigtig skarp pris, men senere finder ud af, du har bundet dig til en kontrakt, som løber i flere år!

Dertil kan det endda være, at din hjemmeside er bygget i et bureaus eget lukkede system, hvormed du ikke kan flytte dit indhold senere, men må starte helt forfra igen.

Du skal derfor sikre dig, du ejer hjemmesiden 100% – uden bindinger!

Hvad koster en ny hjemmeside hos StepUp Media?

Hos StepUp Media koster en ny hjemmeside typisk fra 20.000 kr. og op.

Vores løsning starter som udgangspunkt ved 20.000 kr. for det de fleste vil kalde en ”simpel informationshjemmeside”. Men! Selv ”simple” hjemmesider skal stadig være lækre, matche din forretning og være af høj kvalitet. Høj kvalitet betyder blandt andet, at siden er hastighedsoptimeret og at brugervenligheden (UX) er indtænkt fra start. Det er den slags, der gør at dine brugere gennemfører et værdifuldt mål som f.eks. at rette kontakt.

Derfor bruger vi tid på at forstå, hvem du er, hvilket udtryk du gerne vil give og hvilke værdier din virksomhed står for. Af samme årsag bruger vi længere tid på designprocessen end de fleste andre bureauer. Til gengæld er resultatet skræddersyet til dig!

Vi har nemlig ikke standard pakkeløsninger, men udformer dit tilbud, ud fra tiden opgaven tager. Vores erfaring gør, at vi ved, hvad langt de fleste ønsker. Derfor kan vi på forhånd komme med retvisende estimater på tidsforbruget.

Dertil sørger vi naturligvis for professionel programmering, så både funktioner, teknisk håndværk og design går op i en hellig treenighed.

Du kan sammenligne det med at købe et skræddersyet jakkesæt: Det er måske lige lidt dyrere, men det sidder knivskarpt på dig.

Kontakt os gerne for en uforpligtende snak og et tilbud på din nye hjemmeside.

Få et uforpligtende tilbud

Send os en forespørgsel

Eller kontakt os på mail eller telefon:

200+ kunder

Uforpligtende møde

Ingen lange bindinger

Pop up form

Kontaktoplysninger

Hvad søger du hjælp til?

Kategori

Ellers andet vi skal vide?

Vi tager kontakt til dig med et uforpligtende tilbud inden for 12 timer. 👍🏻